maanantai 15. syyskuuta 2014

perillä lämmössä

Vastaanotto Taiwanilla oli lämmin.  Työtovereita oli vastassa kolmesta eri seurakunnasta. Myös ilma on ollut erittäin lämmin.  Tuolla 37 asteen paikkeilla on oltu ja olin unohtanut kuinka painava tuollainen kostea kuumuus on.  Sandrakin nauroi, että tältähän se tuntuu kun hiki valuu noroina...

Lähtöön liittyen vielä yksi asia.  Yritin täydentää osoitekirjaani.  Kyllä, minulla on vielä sellainen paperinen kierrevihko.  Äitini opetuksen mukaisesti siinä on nimet mustekynällä ja osoitteet lyijykynällä.  Joidenkin kohdalla paperi on ohueksi kulunut paljosta kumaamisesta, kun osoite on usein vaihtunut.  Kyynel siinä tuli silmään, kun jälleen yksi lapsistamme sai nimensä sinne ja oman osoitteen, eri osoitteen kun meillä...nyt enää yksi kuudesta asuu samassa osoitteessa.
Meille voi siis laittaa osoitteensa tulemaan, jos haluaa joskus ihan paperipostia :)

Ensimmäisenä pyhänä menimme Banciaon kirkkoon ja siellä oli tunnin saarna, kaste ! ja ehtoollinen.  Sen jälkeen oli vielä Raamattupiiri, pizzaa ja työpalaveri.  Onneksi Sandra osasi jumalanpalveluksen jälkeen lähteä itse kotiin.  Viime pyhänä olimme sitten Höpingin kirkossa.  Siellä oli ihan tavallinen jumalanpalvelus ja kuoroharjoitus päälle.  Oli muuten kiva kiinalainen sävelmä laulussa, jota harjoiteltiin.

Työmme suhteen olemme käyneet monia neuvotteluja ja kartoittaneet eri seurakuntien tilanteita ja tarpeita. Shanghain neuvottelujen pohjalta nousi tarve pitää koulutusta Kiinan kirkon työntekijöille perhetyön tiimoilta, todennäköisesti nyt ensin Harbinissä.

Netin saimme kotiimme kolme päivää sitten.  Oli kyllä hankalaa olla ilman.  Varsinkin kun Sandran monet koulutehtävät täytyy tehdä uuden powerschool sivuston kautta.  Onpa koluttu ravintoloita, joissa on ilmainen nettiyhteys...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti