keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Jumala kulkee mukana virastoissakin

Olemme olleet täällä melko kauan, mutta olemme edelleen ulkomaalaisia, muukalaisia tässä maassa. Tultuamme maahan ilmoittauduimme sääntöjen mukaan Ulkomaanpoliisiin.  Tämä Taipei Cityn ulkomaanpoliisi on huomattavasti hienompi paikka kun tuolla Taipei Countyn puolella.

19. päivä oli se suuri päivä, kun ne residenssit, eli maassaololupa kortit, sitten lopulta saimme.  Sen jälkeen vasta pystyy hoitamaan virallisia asioita. Ja nyt meillä sitten on mm. netti , pankkitili ja TV.

Tämän viikon maanantaina menimme hoitamaan  ajokortteja.  Perinteisesti ajokortti on voimassa sen saman vuoden minkä residenssi ja sitten täytyy taas uusia molemmat. Nyt ihan sattumalta katsoin päivämäärää tarkemmin saatuamme ajokortin.  Sen sai tietysti heti odottaessa :) Ihmettelin, että kuinka se päivämäärä johon se on voimassa oli syntymäpäiväni ja vuosi oli 110!  Sehän on silloin kun täytän 60!  Ajokorttini on siihen asti voimassa!  Ihme ja kumma Juhalla oli sama juttu paitsi tietysti vuoteen 108. Nyt täällä eletään vuotta 103. Oliko virhe vai ovatko säännöt muuttuneet? Emme jääneet sitä kyselemään. Tämä käy meille oikein hyvin.

Ja sitten sairasvakuutus.  Sitä saa perinteisesti odottaa 4-6 kuukautta.  Kirkon sihteeri oli kuitenkin pitänyt omamme jemmassa, jos palaamme. Niinpä eilen meille tuli kirjattu lähetys, joka sisälsi
sairasvakuutuskorttimme!

On kiitollinen mieli kun Jumala näin ihmeellisesti on auttanut näissä käytännön asioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti